Duurzaamheid

Als de grootste leverancier ter wereld van mobiele toiletten engageren wij ons om een bedrijfscultuur te promoten waarbij we innovatie en respect voor de ander, de maatschappij en het milieu stimuleren. Wij leggen u graag uit waarom en hoe we dat doen:


Plasticsoep

Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over het verminderen van de hoeveelheid plastic afval wereldwijd. Vooral wat betreft plastic producten voor eenmalig gebruik zoals flessen en zakken, die in de oceaan terechtkomen en op onze stranden aanspoelen. De hoeveelheden waarover het gaat zijn alarmerend: volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) wordt gemiddeld iedere minuut de volledige inhoud van een afvalwagen in zee gedumpt.Plastic toiletten

Bijgevolg associëren heel wat mensen plastic producten met vervuiling, wat fabrikanten zoals ons voor enorme uitdagingen plaatst. Maar wist u al dat onze mobiele toiletten van duurzaam plastic vervaardigd worden en een levensduur van minstens 15 jaar kunnen hebben? Dat is langer dan de gemiddelde levensduur van een auto. Bovendien: aan het eind van zijn levensduur kan het toilet volledig gerecycleerd worden.

Onze mobiele toiletten worden heel vaak van de ene naar de andere locatie vervoerd. Tijdens de gemiddelde levensduur van 15 jaar worden ze continu van de ene naar de andere bouwplaats of van het ene naar het andere event verplaatst. Bij het gebruik op een standaard bouwplaats wordt 1 toilet 112.500 keer gebruikt (15 jaar x 50 weken x 5 dagen x 10 arbeiders x 3 maal per dag).br Met andere woorden: onze toiletten moeten zo stevig mogelijk zijn, maar tegelijkertijd ook zo licht en flexibel mogelijk - evenals onderhoudsvriendelijk! Vandaar onze keuze voor plastic. Bedenk eens dat u dit met een houten toilet zou doen...

We produceren de meeste componenten van onze toiletten in Duitsland, dicht bij ons centraal logistiek knooppunt. Hierdoor kunnen we besparen op transportkosten en onze CO2-uitstoot beperken. Verder kunnen we de verzenddichtheid in onze vrachtwagens en containers verviervoudigen, omdat de meeste van onze klanten hun toiletten zelf assembleren (waarvoor dank!)Plastic afvalstrong

Sinds 2008 hanteert het Europese afvalbeheerbeleid een afvalhiërarchie in vijf stappen. In eerste instantie roept het beleid op tot preventie van (plastic) afval, daarna tot hergebruik, recyclage en andere vormen van terugwinning. Verbranding en storten van afval zouden de allerlaatste optie moeten zijn.

Bij Satellite Industries willen we zo hoog mogelijk binnen de hiërarchie staan. Hoe doen we dat?

  • Dankzij de duurzaamheid van onze toiletten kan één enkel toilet tot 112.500 keer opnieuw worden gebruikt;
  • Wij trachten hergebruik te stimuleren door een garantie van 10 jaar aan te bieden;
  • Na 15 jaar krijgen onze producten vaak een 2e leven in ontwikkelingsgebieden in Afrika of in landen zoals India, onder andere;
  • Of ze kunnen voor 100 % gerecycleerd worden.

Om het percentage toiletten dat wordt gerecycleerd te verhogen, bestuderen we manieren om het recyclageproces voor onze klanten te ondersteunen en/of te vereenvoudigen.Wat nog meer?

Wanneer u van een van onze toiletten gebruikmaakt, produceert u ook afval! Hebt u zich ooit afgevraagd wat er daarna gebeurt? Nou... de operator pompt wat u hebt achtergelaten uit de tank van het mobiele toilet en voert het naar een lokale waterzuiveringsinstallatie. Op deze manier wordt het verwerkt, net zoals u thuis het toilet zou doorspoelen.

Ook in dit geval streven we ernaar om onze ecologische impact minimaal te houden. En ook al worden onze toiletten vaak omschreven als een ‘chemisch toilet’, dan nog betekent dit niet dat ze toxisch zijn. Al onze reinigingsproducten en sanitaire concentraten zijn biologisch of op basis van bronopol. Bronopol is een actief bestanddeel, zoals de biociden in handontsmettingsgels, waarmee slechte geuren onder controle kunnen worden gehouden (ja, bedenk hoe het zou ruiken als we het niet zouden gebruiken!). Na dit gedurende 1 week normaal te hebben gebruikt, bedraagt de hoeveelheid biociden die achterblijven in de tank nog slechts 0,001 %. Dankzij de Bioneutral-One®-technologie verrijken we de geringe concentratie aan bronopol met bacteriën en enzymen om zowel uw grote boodschap als het gebruikte toiletpapier makkelijk te kunnen afbreken.

En waarom is het blauw van kleur? Gewoon omdat we u het zicht van de niet-gefilterde inhoud van de tank willen besparen. Graag gedaan!


Bel voor meer informatie: +32 / 2 542 56 56