Niews


18 februari 2022

Satellite Industries kondigt met trots de overname aan van Sanitrax International!

 

Satellite Industries, ‘s werelds grootste fabrikant in de sector van mobiele sanitaire voorzieningen, heeft de overname aangekondigd van Sanitrax International, toonaangevend fabrikant van vacuümtechnologie voor mobiele sanitaire producten. De Sanitrax-organisatie zal worden opgenomen in de nieuwe Vacuum Products divisie van Satellite en de basis vormen voor verdere groei in dit snel ontwikkelende segment van de sector.

Sanitrax ontwikkelde en verkocht ‘s werelds eerste en enige inschuifbare, in een container ingebouwde mobiele toiletunit waarvoor momenteel het patent in aanvraag is. De unit omvat meerdere op zichzelf staande toiletten, urinoirs, wastafels en douches die steunen op de beproefde vacuümtechnologie. Met deze technologie bespaart u tot 90% op het water dat wordt gebruikt bij toiletten met een conventioneel mechanisme dat werkt volgens het principe van de zwaartekracht. Bovendien laat het unieke inschuifbare ontwerp de klant ook toe om gemiddeld 50% te besparen op logistieke kosten tijdens het vervoer.

De door Sanitrax aangeboden vacuümtechnologie (zoals die bijvoorbeeld in vliegtuigtoiletten wordt gebruikt) past perfect binnen de visie van Satellite, ‘s werelds grootste leverancier van mobiele toiletten, servicetrucks, toiletwagens en deodorizers. “De volledige integratie van vacuümproducten via de overname kadert precies in de toekomstvisie van Satellite en zal met deze boeiende technologie de basis vormen voor de verdere groei in al onze divisies”, vertelt John Babcock, President van Satellite Industries.

Alle producten in het Sanitrax-portfolio zijn gebaseerd op een inschuifbaar concept voor compact vervoer en hebben bewezen dat ze milieuvriendelijk zijn, alsook makkelijk te reinigen en te onderhouden. Dankzij het modulaire ontwerp van het product kan het in verschillende configuraties worden opgesteld, zodat het steeds aan de behoeften van de klant ter plaatse kan worden aangepast. Zo vormt het een perfecte oplossing voor elk evenement of elke locatie waar een groot aantal mobiele toiletten nodig is. De producten van Sanitrax zijn specifiek ontworpen voor evenementen, festivals, beurzen, humanitaire hulpverlening en militaire operaties; m.a.w. plaatsen waar de vraag naar mobiele toiletten en sanitaire voorzieningen het grootst is.

De mobiele modules met vacuümtoilet, wastafel, urinoir en douche van Sanitrax werden ontworpen met één doel voor ogen: de hygiëne verbeteren, de gebruiker een betere ervaring bieden, de verzendkosten verminderen en een modulaire, duurzame oplossing bieden voor alle mobiele toiletbehoeften.

“Als allernieuwste divisie van Satellite Industries zullen onze klanten wereldwijd een sterkere lokale aanwezigheid ervaren, en doordat we nu binnen de grotere mondiale structuur van Satellite werken, zullen we ons ook meer op productinnovatie kunnen focussen.” Dat vertelt Marcel Bikker, CEO van Sanitrax International BV.

Ontdek hier de producten van Sanitrax: Satellite-Sanitrax Productbrochure

 

7 januari 2021

Mobiele sanitaire voorzieningen essentieel in noodsituaties

 MEen groep van 1.334 migranten gered van boten blijven in de haven van Arguineguin terwijl ze worden verzorgd door het Spaanse Rode Kruis en de Nationale Politie op het Spaanse Canarische eiland Gran Canaria, 20 november 2020. *
* Afbeeldingsbron: https://www.voanews.com/europe/canary-islands-migrant-situation-described-powder-keg#&gid=1&pid=1

 

In november 2020 heeft de Spaanse regering een tijdelijk onderkomen gecreëerd voor 7000 migranten die naar de Canarische Eilanden waren gekomen. Op de foto zien we 2 Maxim-cabines in gebruik bij de noodopvang op de eilanden.

Mobiele sanitaire voorzieningen blijven essentieel in een noodsituatie. Het is een oplossing die vrij snel kan worden geleverd. Stromend water is niet nodig. Ideaal voor situaties die tijdelijk zijn, maar ook voor langduriger gebruik. Mobiele toiletten en handwasstations bieden niet alleen veilige en private sanitaire voorzieningen, maar dragen ook bij aan het indammen van ziekte-uitbraken, met name in deze tijden van een wereldwijde pandemie.

 

 

20 maart 2020

Geachte klant

 

Wij staan met zijn allen voor ongekende tijden… dat is zeker. Graag wil ik van deze mededeling gebruik maken om te spreken over de uitdagingen en kansen die voor ons liggen in de sector van de mobiele toiletvoorzieningen en om enkele van de vele inzichten te delen die we elke dag bijleren. We evalueren voortdurend welke maatregelen onmiddellijk noodzakelijk zijn en denken na over wat de langetermijneffecten zullen zijn op onze sector. We hebben allemaal veel met elkaar te delen en ik hoop dat we ons allemaal samen door deze moeilijke tijden slaan.

Sinds ons bestaan staat onze sector paraat tijdens rampen, zowel op regionale als nationale schaal. Wat rampen betreft hebben wij veel ervaring, maar iedereen zal het met mij eens zijn dat dit iets van een heel andere orde is dan wat we gewend zijn. Hoe dan ook zitten we in het sanitaire wezen en samen heeft onze sector zoveel te bieden aan producten en diensten om overal ter wereld op straatniveau dit virus te bestrijden.

Enerzijds worden wereldwijd evenementen afgelast, wat ongetwijfeld ernstige moeilijkheden zal veroorzaken voor onze sector. Anderzijds duiken er dagelijks nieuwe kansen op om gemeenschappen en onze vaste klanten te helpen. Als bedrijfssector is het tijd om naar buiten te treden in onze gemeenschappen (via de telefoon natuurlijk) en te bekijken waar wij onze sanitaire voorzieningen in kunnen zetten in de strijd tegen de verspreiding van dit virus.


Dit is een lijst van nieuwe kansen die wij zien:

  • Aangezien er nieuwe test- en behandelcentra worden voorzien en uitgebouwd, ontstaan er mogelijkheden om deze sites uit te rusten met sanitaire voorzieningen.
  • Er is overal een grote behoefte aan voorzieningen om de handen te wassen; op handwasstations zoals onze Slimmate gelden onze beste levertijden.
  • Mobiele units zullen intensiever moeten worden schoongemaakt en ontsmet.
  • Het gebruik van vrijstaande wastafelstations is geëxplodeerd; op deze items gelden langere levertijden. We werken er hard aan om dit te verbeteren.
  • Er is veel vraag naar vrijstaande handontsmettingsstations. We zullen onze leveringscapaciteit snel opvoeren. Onze levertijden zullen drastisch korter worden wanneer over 4 weken nieuwe hulpmiddelen klaar zullen zijn.


In Europa staat de organisatie van onze toeleveringsketen nog steeds overeind en beschikken we over een grote voorraad die direct vanuit ons magazijn kan worden geleverd. Afgezien van producten zoals navullingen van handontsmettingsmiddel en handontsmettingsstations, waarvoor iedereen lange levertijden gelden, kunnen we nog steeds zepen en ontgeurders leveren en is onze toeleveringsketen van toiletcabines of ingebouwde wasbakken niet verstoord. Hoewel er natuurlijk veel evenementen worden afgelast, zien we een toename van de vraag naar mobiele toiletten voor veel van de noodvoorzieningen die momenteel worden opgezet, met name ontsmettingscentra of tijdelijke ziekenhuizen. We hebben oplossingen voor grote hoeveelheden vrijstaande handwasstations.

Eén ding waar ik zeker van ben, is dat ten gevolge van deze wereldwijde pandemie, de cultuur van handen wassen/ontsmetten wereldwijd fundamenteel zal veranderen. Mensen zullen een betere toegang eisen tot handwasvoorzieningen, er zullen nieuwe innovaties worden ontwikkeld inzake mobiel handenwassen en klanten van mobiele toiletten zullen voldoende toegang tot handwasvoorzieningen eisen. Het kan ook leiden tot de noodzaak dat onze servicetrucks meer drinkwater kunnen vervoeren. Het is moeilijk te voorspellen wat er precies te gebeuren staat, maar ik denk dat onze sector een grote verantwoordelijkheid draagt als vernieuwer van deze handreinigingsopties.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijke kansen die voor ons liggen en die we zouden kunnen aangrijpen om een deel van de verliezen in het gebruik van traditionele enkelvoudige units te compenseren, doordat evenementen en bijeenkomsten worden afgelast.

Onze sector draagt een grote verantwoordelijkheid door de cruciale rol die hij speelt bij het inperken van de verspreiding van bacteriën en ziekten, en ik hoop dat we via actieve samenwerking en leiderschap van onze collectieve bedrijven deze onzekere tijden samen zullen doorkomen en nieuwe kansen kunnen creëren voor onze sector. .

Bij Satellite werken we er hard aan om onze deuren open en onze medewerkers veilig te houden. We zullen al het mogelijke doen om u verder van dienst te zijn. Alle werknemers weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun loon als zij in quarantaine moeten gaan en/of een medische behandeling moeten ondergaan vanwege een COVID-19-diagnose. Wij bieden iedereen ondersteuning, zodat ze zich zonder financiële of morele zorgen kunnen terugtrekken uit de omgeving.

In de mate van het mogelijke zullen wij producten blijven produceren en aan u blijven leveren. Ik wil er echter op wijzen dat aangezien er veel vraag is naar vergelijkbare producten, de toeleveringsketen zwaar belast is en wij samen met alle andere leveranciers onderhevig zijn aan langere levertijden dan normaal. Ik dank u alvast voor uw geduld in deze kwestie.

Naarmate de komende dagen, weken en maanden vorderen, zullen wij meer te weten komen over de gevolgen van deze pandemie voor onze sector. Ik zal er zeker voor zorgen dat de communicatie blijft stromen met ideeën en voorstellen over hoe we kunnen blijven samenwerken om onze sector gezond te houden.


Met vriendelijke groet, ,

Todd Hilde
CEO/Eigenaar
Satellite Industries, Inc

 

 

6 maart 2019

Satellite neemt PolyPortables over

 

"Het is een eer om deze twee geweldige bedrijven te combineren tot één bedrijf", zei Todd Hilde, CEO en eigenaar van Satellite Industries. "Het sterke leiderschap en de kwaliteitsproducten van PolyPortables maken de combinatie van onze bedrijven tot iets waarvan ik denk dat het een enorm voordeel zal zijn voor onze klanten, werknemers en de industrie. Uiteindelijk zullen we meer producten en diensten ontwikkelen, de kennis van de sector vergroten en een hoger niveau van technische ondersteuning bieden."

"We begrijpen ook dat onze verschillen als bedrijven aantrekkelijk zijn voor onze klanten", voegde Todd toe. "PolyPortables-klanten blijven rechtstreeks samenwerken met hun verkoopvertegenwoordigers en Satellite-klanten zullen blijven werken met hun Area Manager met het extra voordeel dat ze elkaars producten kunnen kopen."

"Alle toekomstige veranderingen zullen gericht zijn op de voordelen voor onze klanten en medewerkers", aldus Todd." Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis met klanten en medewerkers en we verwachten dat dit nieuwe bedrijf die relaties alleen maar zal versterken."

Eric Capers, President van PolyPortables, ziet ook de voordelen. "Ons besluit om in te gaan op het aankoopaanbod van Satellite vloeide voort uit het feit dat wij de voordelen zagen voor zowel onze klanten als onze werknemers" , aldus Eriz. "We gaan ons concentreren op het benutten van de sterke punten van beide bedrijven in het belang van onze klanten."

"De teams van zowel Satellite als Polyportables zijn verheugd hun krachten te bundelen", zei John Babcock, President van Satellite Industries. "We hebben vergelijkbare culturen en zijn toegewijd om onze klanten van dienst te zijn, wat betekent dat we een grotere verscheidenheid aan producten, mensen, locaties en middelen bieden."


 

 

5 februari 2018

Sinds 1958

 

We vieren 2018 door u te bedanken voor zestig jaar zakendoen. Zonder onze klanten hadden we deze mijlpaal niet kunnen bereiken!

Als dank aan u geven wij op de WWETT Show van dit jaar 60 cadeaus weg aan 60 gelukkige winnaars! Kijk voor een registratiekaart in de januari- en februarinummers van PRO magazine. Vul de kaart in en breng deze naar stand 4030 om deel te nemen aan de trekking!

Elk jaar zien we graag veel Satellite-klanten. Dit jaar hopen we u te zien en hopelijk maken we van u een van de gelukkige winnaars!

 

De begindagen het aanvoelen als een hoogtechnologisch bedrijf door zijn constante zoektocht om een betere cabine te bouwen en de perfecte chemicaliën te ontdekken. De juiste werknemers waren van cruciaal belang in de jacht om een versie van hogere kwaliteit te realiseren. Er werd ook veel tijd besteed aan uitbreiding via overnames en kwaliteitscontrole door de juiste leveranciers te kiezen. Ah ja, maar dat was meer dan 55 jaar geleden en ik werd gevraagd het kort te houden en het zou niet mijn taak moeten zijn om hem voor heilig te verklaren.

We ontmoetten elkaar in de vroege jaren '60, beiden eind 20. Al was net met zijn bedrijf verhuisd van Marshall Avenue in N.E. Minneapolis naar Plymouth. Ik zat in een klein advocatenkantoor waar de senior partner ook bedrijfsrecht doceerde aan de Universiteit van Minnesota. Al volgde die cursus.

Al werd een van mijn eerste klanten en tot op de dag van vandaag beschouw ik hem als de personificatie van werkethiek en van hoe een individu met een idee (en niet veel anders) een uiterst succesvolle ondernemer in Amerika kan worden.

Maar wacht eens even, toen ik zei, "niet veel anders", vergat ik zijn grootste deugd - haar naam is Jayne. Zij was de juiste vrouw voor hem en hield hem "aan de grond". Maar een bedrijf groeit niet, of blijft niet bestaan, zonder een aantal andere benodigdheden. Er zijn mensen nodig om het te runnen en Al bleef zich altijd concentreren op het vinden van de juiste werknemers. Er werd veel moeite gedaan om beloningssystemen te vinden die iedereen die naar Satellite kwam, beloonden en motiveerden. In zekere zin was het geen hoogtechnologisch bedrijf, maar Al liet het aanvoelen als een hoogtechnologisch bedrijf door zijn constante zoektocht om een betere cabine te bouwen en de perfecte chemicaliën te ontdekken. De juiste werknemers waren van cruciaal belang in de jacht om een versie van hogere kwaliteit te realiseren. Er werd ook veel tijd besteed aan uitbreiding via overnames en kwaliteitscontrole door de juiste leveranciers te kiezen.

Ah ja, maar dat was meer dan 55 jaar geleden en ik werd gevraagd het kort te houden en het zou niet mijn taak moeten zijn om hem voor heilig te verklaren.

Dus ik zal nog één ding zeggen: Al heeft zijn bedrijf niet geërfd en hij heeft niet zomaar geluk gehad, hij heeft hetbverdiend.

Ik zag het gebeuren.

Paul Klaverkamp
Assistent-voorzitter/Bestuurslid

old tufway
"Ik zat in een pick-up truck op weg naar een nationale show in San Diego met de allereerste Tufway achterin. Net voorbij Las Vegas keek ik in mijn spiegel en zag hem over het trottoir tuimelen. Ik stopte snel en haalde het toilet terug. De cabine had schaafplekken, maar geen kapotte onderdelen.

Op de show legde ik aan een potentiële klant uit waarom er krassen op zaten. Hij vroeg me hoe snel ik reed toen het toestel uit de vrachtwagen viel. Ik vertelde hem 55 mph. Hij kocht de demo-cabine en plaatste een bestelling voor meer toiletten. Ik denk dat het een vrij goede getuigenis was van de duurzaamheid van de Tufway."
Phil Juaire Voormalig Vicepresident van Productie

Bel voor meer informatie: +32 / 2 542 56 56