Over ons

Home/

Historische achtergrond

Voortbouwen op een nalatenschap

2004-heden

Satellite's visie voor het wereldwijd verbeteren van de hygiëne begint in 1958 en duurt vandaag nog steeds voort. Todd Hilde, zoon van oprichter Al Hilde en de huidige eigenaar van Satellite, ziet het internationaal toenemende gebruik van mobiele toiletten als een bemoedigende stap in de richting van een verbeterde wereldgezondheid. “Toen mijn vader zijn bedrijf startte met 36 houten toiletten in Minneapolis, deed hij dat hoofdzakelijk om de mensen comfort, privacy en waardigheid te verschaffen. De afgelopen vijftig jaar hebben ons geleerd dat mobiele toiletten ook belangrijk zijn ter bescherming van de volksgezondheid en het leefmilieu.”

Todd droomde ervan Satellite te laten uitgroeien tot een internationaal bedrijf. Alvorens het bedrijf over te kopen van zijn vader in 2004 nam hij het initiatief tot het openen van kantoren in België, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong en Japan. Als eigenaar voerde hij van meet af aan een agressieve strategie voor het overnemen van andere toonaangevende fabrikanten van mobiele toiletten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, om het marktaandeel te vergroten en het meest complete assortiment van mobiele toiletten te creëren. Vandaag heeft Satellite klanten in meer dan 125 landen en biedt het de meest uitgebreide reeks toiletten op de markt.

Overnames

 • 2004 Overname van de grootste Japanse en Franse fabrikanten van mobiele toiletten
 • 2005 Overname van het in de VS gevestigde Synergy World en hun wereldklasseassortiment van mobiele toiletten
 • 2007 Overname van het Duitse Thal GmbH en het Britse Thal UK.
 • 2009 Overname van het internationale assortiment van het in de VS gevestigde bedrijf Hampel

  In 2009 trachtte Satellite de controle te heroveren over de productie van Safe-T-Fresh-geurbestrijdings- en -reinigingsmiddelen, die het bedrijf tot 1998 in handen had. Die stap vereiste de overname van een bestaande fabrikant of het oprichten van een nieuwe fabriek. Na een evaluatie van de mogelijkheden werd besloten dat het overnemen van het bedrijf dat de productie in 1998 had overgenomen de beste optie was.

 • 2010 Hur Chemicals werd overgenomen en omgedoopt tot Satellite Environmental

Productontwikkeling

 • 2011 Nieuw flip top-hercirculatiespoelsysteem voor Maxim 3000
 • 2011 Nieuwe gecombineerde verdeler van papieren handdoekjes
 • 2011 Nieuwe tank voor Global
 • 2010 HandiStand is een vrijstaand viervoudig handwasstation
 • 2010 Highrise-toilet uitgebracht voor de hoogbouwmarkt
 • 2010 Tufway-upgrade bestaande uit een nieuw frontdesign, ingegoten zijwandventilatieopeningen en een optioneel recirculatiespoelsysteem met voetbediening.
 • 2010 2010 Global verbeterd met ingegoten ventilatieschermen
 • 2010 Nieuw Aziatisch Maxim 3000-toilet uitgebracht
 • 2009 Mondo verbeterd met nieuw frontontwerp en nieuwe inwendige onderdelen

Het verhaal van Satellite…

1958-1988

De fundering wordt gelegd

Het in 1958 door Al Hilde, Jr. opgerichte Satellite ontstond uit een eenvoudig streven naar meer menselijke waardigheid. Tijdens zijn diensttijd bij het Amerikaanse leger en op sportmanifestaties en bouwterreinen in zijn thuisstad, stelde Hilde vast dat men het vaak zonder adequate toiletvoorzieningen moest stellen. Hij was ervan overtuigd dat mobiele toiletten heel wat mensen ten goede zou komen. Later dat jaar bouwde Al Hilde zijn eerste houten toilet, als prototype. Niet lang daarna ontwierp Hilde een onderhoudsvoertuig met een vacuümpomp en afvalwatertank, om vervolgens een geurverdrijver te ontwikkelen om de omstandigheden in de toiletten aangenamer te maken. Gewapend met een "park" van 36 toiletten, een onderhoudsvoertuig en de geurverdrijver begon Al Hilde zijn nieuwe toiletverhuur- en -onderhoudsdienst te verkopen aan bouwfirma's.

Innovatie en ontwikkeling

In 1972startte Satellite met de productie van polyethyleen toiletten, die veel lichter en veel hygiënischer waren dan houten toiletten. Deze nieuwe uitrusting zorgde voor een innovatieve boost op de markt en een exponentiële stijging van de vraag. Aangezien Satellite zijn producten begon uit te voeren, nam de activiteit ook in Duitsland, Japan en Australië een hoge vlucht. Al gauw werden overal ter wereld Satellite-producten gebruikt op grote evenementen en in commerciële toepassingen. Tijdens de volgende 30 jaar speelde Satellite een belangrijke rol in de ontwikkeling van de moderne toiletverhuur- en onderhoudsactiviteit, waarbij mobiele toiletten rechtstreeks worden geleverd aan bouwterreinen en openluchtmanifestaties.

1988-1995

1988-1995 Ontwerp en productie

In 1988 werd Satellite’s verhuur- en onderhoudsdivisie verkocht om het bedrijf in staat te stellen zich te concentreren op de verbetering van het ontwerp & de levering van mobiele toiletvoorzieningen, onderhoudsvoertuigen, geurverdrijvers en reinigingsproducten aan bedrijven over de hele wereld. De drijvende kracht was een voortdurende verbetering het ontwerp en de werking van de producten. Een aanzienlijke verkorting van de onderhouds- en reparatietijden leidde tot grotere winstmarges en meer succes voor de verhuurders. Satellite maakte zijn toiletten steeds duurzamer en gemakkelijker te reinigen ten einde de algemene eigendomskosten te verlagen en de onderhoudstijden te verkorten. Diezelfde strategie werd toegepast op het ontwerp van de vacuümtanks op onderhoudsvoertuigen door de slangen, de pomp en de geurverdrijvers op de voertuigen vlotter bereikbaar te maken en door de veiligheid en bestuurbaarheid van de voertuigen te verbeteren.

1995 – 2004

Internationale expansie en groei

In 1995, onder het nieuwe bewind van Todd Hilde, richtte Satellite zijn Europese hoofdkantoor op in Brussel, België. Tijdens de volgende jaren opende Satellite kantoren in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Er werd ook een kantoor geopend in Hongkong, en in Japan werd een joint-venture opgezet. Overal ter wereld werden opslagplaatsen gebouwd en in verschillende landen werd van start gegaan met een regionale productie ter verbetering van de leveringstijden en de ondersteuning.

2011

Technologische pionier

In 2011, Satellite werd geselecteerd als een van de top 100-bedrijven voor de PM100-prijs, een prijs voor productiebedrijven die een metamorfose ondergingen dankzij het gebruik van informatietechnologie. Satellite kreeg bijzondere erkenning in de categorie van Business Model Mastery voor hun gebruik van technologie om klanten, leveranciers en werknemers wereldwijd met elkaar te verbinden. Een geïntegreerd ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) is nog steeds essentieel voor het succes en de internationale expansie van Satellite.

Contacteer ons